вторник, 9 марта 2010 г.

Фотожурналістика


Фотожурналістика - особлива форма журналістики, що використовує фотографію як основний засіб вираження.

Фотожурналістика відрізняється від споріднених жанрів фотографії (таких як документальна, малюнок, вулична, пейзажна, портрет,фотографія знаменитостей) наступними властивостями:

Час - знімки мають значення в хронологічному контексті розвитку подій.
Об'єктивність - ситуація припускає, що фотографії будуть чесними і будуть точно відтворювати відображені події.
Розповідність - знімки в поєднанні з іншими елементами новин інформують і дають читачеві або глядачеві уявлення про суть подій.

Фотожурналісти повинні діяти, приймати рішення і носити фотографічне обладнання у тих же умовах, що й учасники подій (пожежа, війна, вуличні заворушення), часто наражаючись на однаковому ризику з ними.

Фотожурналістика, як описовий термін, часто має на увазі певний грубуватий стиль або підхід до створення зображень.
Підхід фотожурналістів до неупередженої фотографії стає популярним і особливим стилем комерційної фотографії. Наприклад, сьогодні багато весільних фотографів знімають у стилі «репортажу» неупереджені хроніки весільних подій.

Плюси і мінуси професії.
Плюси професії:
Цікава, творча робота. Великий попит фахівців на ринку праці. Можна працювати позаштатним журналістом відразу в декількох виданнях.

Мінуси професії:
Ненормований робочий день. Висока конкуренція на ринку праці. Отримати освіту журналіста у Києві пропонується у КНУ ім.Тараса Шевченка (http://www.univ.kiev.ua/ua/), Київському міжнародному університеті(http://www.kymu.edu.ua/). Протягом начання, журналіст набирає навички і фотографа включно.



1 комментарий:

  1. Катюша! Ти підібрала досить цікавий і компактний матеріал, зробила акценти кольором на ключових словах і фразах, як я розумію, статтю перекладала з російської мови, вказала в яких вузах Києва можна отримати цю професію.

    Безперечно все це плюси твого допису.

    Але будь що в нашому житті можна вдосконалити. В тому числі і твою статтю.

    Що можна змінити:
    1) в кінці статті вказати адресу ресурсу з якого ти брала матеріал;

    2) в процесі автоматичного перекладу деякі слова опинилися не в тих відмінках (бажано переглянути статтю і виправити ці помилки)

    3) навчальні заклади можна розмістити в окремий розділ і було б дуже гарно, як би назва закладу була посиланням на відповідний сайт;

    4) прикрасою статті могло б бути доцільне фото.

    Думаю, що вже можна готувати маленьку статтю приблизно на 300 слів на тему "Комп'ютер помічник фотожурналіста".

    Гарного настрою! Цікавої роботи!

    ОтветитьУдалить