среда, 17 февраля 2010 г.

Професія ветеринар


Чим займається ветеринар?
Ветеринар - це фахівець з вищою освітою, який діагностує і лікує хвороби тварин і займається профілактикою.



Його пацієнти не можуть на свій розсуд змінити доктора або поскаржитися керівництву клініки. Їх права не захищені законом і клятвою Гіппократа. Дотримання норм етики і любов до тварин - ось основні якості ветеринара. Людина, що прагне стати ветеринаром, повинен виявляти інтерес до біології, зоології, фізики та математики. Щоб стати хорошим ветеринаром, слід знати будову організму тварин, його життєдіяльність і розвиток, а також спосіб життя тварин.

Освіта:
Национальный аграрный университет.На базе Украинской сельскохозяйственной академии в августе 1992 г. создан Украинский государственный аграрный университет, которому постановлением Верховной Рады Украины от 29 июля 1994 г. №158 предоставлен статус национального.

Плюси і мінуси:

Плюси професії:Подяка тварин і їх господарів. У хорошого ветеринара поступово формується своя клієнтська база.
Мінуси професії:Робота для стресостійкість. Рятувати собаку, якого щойно збили вантажівкою, видовище не для людей зі слабкими нервами. Ненормований робочий день. Невеликі зарплати і невисока затребуваність на ринку.
Специфіка професії:

На сайтах про роботу вакансій для ветеринарів мало - не масова це професія. І не підійде вона тим, хто оцінює престижність роботи розміром зарплати. Дохід ветеринара, що починає, від $500-650, і стартувати, швидше за все, доведеться з посади помічника ветеринара на державній ветеринарній станції.

  • Контакты:03041, Киев, ул. Героев Обороны, 15 Телефон/факс: 8 (044) 527-8233, 258-4263 Веб-сайт: http://www.nauu.kiev.ua/

Де працює ветеринар:

Ветеринарні клініки і станції; лабораторії, що займаються вивченням рідкісних хвороб, епідеміологічною обстановкою, розробкою вакцин, генними дослідженнями.


Особисті якості:
Абсолютна і безмежна любов до тварин
Уміння швидко ухвалювати рішення в нестандартних ситуаціях
Сміливість
Фізична сила і витривалість

Скільки отримує ветеринар?

Багато студентів ще в час навчання влаштовуються на ветеринарні станції і в клініки санітарами, медсестрами, асистентами. Через три-чотири роки вони отримують можливість працювати самостійно. Правда, не завжди в тій же клініці. Робочих місць поки не дуже багато, тому іноді, щоб просунутися по службових сходах, ветеринарові доводиться підшукувати нове місце роботи. Вершина кар'єри лікаря-ветеринара головлікар клініки.
Стандартний оклад ветеринара недержавної клініки $650-800. Кращі з кращих можуть розраховувати на зарплату від $1500 і вище. Приватні лікарі беруть за консультацію в середньому $16-50 залежно від досвіду фахівця, виду тварини і складності проблеми. Але їх дохід нестабільний: немає пацієнтів - немає зарплати. Офіційний дохід працівників служб ветеринарного контролю в середньому від $350-800.

За матеріалами сайту:profi.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий