вторник, 23 февраля 2010 г.

Професія економіст

  • Чим займається економіст:
Економіст здійснює економічний аналіз господарської діяльності організації, розробляє заходи щодо забезпечення режиму економії, підвищення ефективності робіт, виявлення резервів, попередження втрат і непродуктивних витрат, більш раціонального використання всіх видів ресурсів. Виконує розрахунки з матеріальних, трудових і фінансових витрат, необхідних для проведення робіт (послуг), досліджень і розробок в освоєнні нової техніки і технології.

  • Специфіка професії економіста:
1. Плюси професії :
  • Економісти були і залишаються найбільш популярними фахівцями на ринку праці.
  • Висока заробітна плата. Від $ 400 до 1500 і вище.
2. Мінуси професії :
  • Одне з основних вимог роботодавця до кандидатів - досвід роботи на аналогічних посадах.
  • Перш ніж ви станете висококласним фахівцем, здатним давати точні прогнози і ефективні рекомендації, пройде не один рік.

  • Де працює економіст:
Випускники знаходять застосування своїм знанням та на виробництві, і в бізнесі, і у фінансовій сфері, і в науці. Але, за статистикою, близько 50% віддають перевагу банки або консалтингові компанії.

  • Особисті якості:
- Вміння аналізувати великий обсяг інформації,
- Гарна пам'ять,

- Висока концентрація уваги,
- Терпіння,

- Комунікабельність,
- Організаторські здібності.


  • Скільки отримує економіст?
Почати можна з позиції рядового економіста, в перспективі - стати керуючим підприємством, який відповідає за розвиток компанії, її конкурентоспроможність, контролює та координує діяльність усіх структурних підрозділів.
У середньому початківець економіст може розраховувати на $700-800. Багато що залежить від специфіки галузі: в будівельній сфері, харчової, в банках зарплати можуть бути вищими - від $1000. З досвідом зростуть і доходи. У Москві середня зарплата фахівця, який пропрацював у певній сфері близько двох років, - $1500-1800.


За матеріалами сайту : Profi.ua


2 комментария:

  1. Оль, хорошо написано, и понятно))Непонятно только одно...Где здесь идет речь о том, какое место в профессии экономиста занимает компьютер?Хотя это и понятно, что экономист работает с компьютером так или иначе, но все же...

    ОтветитьУдалить
  2. Спасибо за комментарий))
    Экономист выполняет расчеты.То есть при этом он может использовать технику..В том числе и компьютер.

    ОтветитьУдалить