среда, 12 мая 2010 г.

Міліціонер




Міліція в Україні - державний озброєний орган виконавчої влади, який захищає життя, здоров'я, права і свободи громадян, власність, природне середовище, інтереси суспільства і держави від протиправних посягань.।Міліція - це єдина система органів, яка входить до структури Міністерства внутрішніх справ України।


Згідно з чинним законодавством основними завданнями міліції є:
-забезпечення особистої безпеки громадян;
- захист їхніх прав і свобод;
-законних інтересів;
-запобігання правопорушенням та їх припинення;
-охорона й забезпечення громадського порядку;
-виявлення і розкриття злочинів;
-розшук осіб, які їх вчинили;
-убезпечення дорожнього руху;
-захист, власності від злочинних посягань;
-виконання кримінальних покарань і адміністративних стягнень;
-участь у поданні соціальної та правової допомоги громадянам, сприяння в межах її компетенції державним органам, підприємствам, установам та організаціям у виконанні покладених на них законом обов'язків.

Отже, міліція виконує адміністративну, профілактичну, оперативно-розшукову, кримінально-процесуальну, виконавчу та охоронну (на договірних засадах) функції

Відповідно до завдань і функцій міліція складається з таких підрозділів: кримінальна міліція; міліція громадської безпеки; транспортна міліція; державна автомобільна інспекція; міліція охорони; спеціальна міліція।

Для забезпечення громадського порядку на об'єктах і територіях, які мають особливе народногосподарське значення чи постраждали від стихійного лиха, екологічного забруднення, катастрофи, МВС України з дозволу Кабінету Міністрів України можуть створюватися спеціальні підрозділи міліції.Організаційна структура і штатна чисельність міліції визначаються в порядку, встановлюваному Кабінетом Міністрів України. У своїй діяльності міліція підпорядковується МВС України.Міністр внутрішніх справ України здійснює керівництво всією міліцією України.Взаємовідносини у сфері діяльності міліції між МВС України і відповідними органами інших держав та міжнародними організаціями поліції будуються на підставі міждержавних чи міжурядових угод, а також угод між МВС України та цими органами і організаціями. Особовий склад міліції формується з працівників, що проходять державну службу в підрозділах міліції, яким відповідно до чинного законодавства присвоєно спеціальні звання міліції.

Освіта: КНУВС (Київський національний університет внутрініх справ)
http://www.naiau.kiev.ua/tslc/index.php

Необхідні якості:

Особисті: Бути гарним ритором, маті хорошу фізичну підготовку
Професійні: Мати дедуктивне мислення
Мінуси: Робота у вихідні, дуже мало вільного часу, робота небезпечна.
Плюси: ?
Перспективи: Висока перспектива кар’єрного росту, підвищення звання.

Місце роботи: МВС ( Міністерство внутрішніх справ)



Комментариев нет:

Отправить комментарий